Βravo Schools

Οι δράσεις των μαθητών του σχολείου μας που έχουν εκπονηθεί στα πλαίσια της Ευέλικτης ζώνης καθώς και  δραστηριότητες των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που εμπλέκονται στο γενικό πρόγραμμα του σχολείου μας «Ανθρώπινες αξίες εν μέσω πανδημίας»  διαχέονται σε μεγαλύτερο εύρος μέσω της Πρωτοβουλίας “BRAVO SCHOOLS”.

Στα πλαίσια που μας επιτρέπει το ΥΠΑΙΘ για συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα, το σχολείο μας συμμετέχει με 5 συμμετοχές σε 6 στόχους στην πρωτοβουλία «Bravo Schools». Η πρωτοβουλία  στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

O συγκεκριμένος διαγωνισμός Bravo Schools (www.bravoschools.gr) εντάσσεται στην πρωτοβουλία “in action for a better world-Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο” υλοποιείται σε συνεργασία με το Μεγαλύτερο Μάθημα του Κόσμου (World’s Largest Lesson – αναγνωρισμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης από τον ΟΗΕ), την UNICEF και την UNESCO σε διεθνές επίπεδο και στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Με τον σχολικό διαγωνισμό Bravo Schools που αναπτύσσεται με την ολοκληρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος αξιολογείται όχι μόνον το ίδιο το πρόγραμμα μέσω των εργασιών που κατατίθενται αλλά καταγράφεται και η ωρίμανση της σχολικής κοινότητας στους Παγκόσμιους Στόχους, δίνοντας δεδομένα προς τους θεσμικούς φορείς ,που υποστηρίζουν για την εκπόνηση αντίστοιχων πολιτικών με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της εκπαίδευση της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το Bravo Schools ακολουθώντας τις προδιαγραφές του ΟΗΕ υποστηρίζει την διάδραση της σχολικής κοινότητας με την κοινωνία, αποτελώντας έναν μηχανισμό ευρύτερης αφύπνισης της ελληνικής κοινωνίας για τα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσω των προτάσεων των μαθητών για έναν καλύτερο κόσμο.